Brainstormavonden in Losdorp

Zorgzame dorpen: zorg dichtbij huis
Groninger Dorpen ondersteunt dorpen die graag zorgzame initiatieven willen starten, maar niet echt bekend zijn met het onderwerp. Het project Zorgzame Dorpen is ook bedoeld voor dorpen die wat hulp kunnen gebruiken bij het proces en het enthousiasmeren van dorpsgenoten.

Losdorp is afgelopen lente gestart met een Zorgzaam Dorpen traject. Graag willen zij in kaart brengen wat ieders wensen en behoeften zijn op huidige ontwikkelingen in de zorg (verdwijnende voorzieningen en bezuinigingen). Steeds meer dorpen gaan aan de slag om de zorg dichtbij huis te organiseren. Losdorp is één van de dorpen die graag concrete stappen zet.

Brainstormavonden in Losdorp
Een leefbaar Losdorp dat willen de bewoners graag, ook in de toekomst – maar welke passende (nieuwe) initiatieven horen daarbij? Dat is de vraag die op 17 & 19 juni in het dorpshuis De Bongerd in Losdorp op tafel ligt. Letterlijk. Met behulp van de ingevulde enquête door dorpsbewoners, gaan de bewoners van Losdorp tijdens de twee georganiseerde brainstormavonden opzoek naar gezamenlijke dromen.
Ook worden verrassende uitkomsten uit de enquête gedeeld en verzamelen deelnemers stippen aan de horizon. Daar blijft het niet bij. De bedoeling is dat acties direct worden uitgezet. Op naar een zorgzaam Losdorp!
Ben je benieuwd naar de uitkomsten of de bevindingen van dit project? Houd dan onze nieuwsbrief en website goed in de gaten.