Terug naar alle initiatieven

Gemeente Pekela

Zorgaanbod

Nieuwe woonvormen

Contactgegevens

Heeft u vragen dan kunt u bellen met telnr. 0618893387. Of mailen naar jenozorg@outlook.com. Inloop vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur

Wanneer kunt u terecht bij het Odensehuis Pekela en omgeving?

Elke 2de en 4de zondag van de maand van 14.00-16.00 uur.

En elke vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur (indien wenselijk kan er worden meegegeten)

 

Adres: Industrieweg Oost 11, 9665 BN  Oude Pekela

Locatie van dit initiatief

Odensehuis Pekela

Het Odensehuis in Pekela is gebaseerd op de inspiratie die in het Deense Odense is opgedaan en in navolging van Odensehuis Amsterdam en Groningen zijn er in het hele land dit soort initiatieven ontstaan. De organisatie ligt volledig bij vrijwilligers en wordt ondersteund vanuit de Stichting Leefvorm Jong & Oud. Odenshuis Pekela is als burgerinitiatief ontstaan in 2012, in de huiskamer van een inwoonster in Oude Pekela samen met een paar vrijwilligers en trouwe bezoekers 2 x per week. Dit initiatief heeft aangesloten bij de stichting woonvorm J&O. De vrijwilligers en mantelzorgers van het Odensehuis Pekela e.o. vinden het belangrijk dat niet alleen naasten, maar ook buurtbewoners en winkeliers dementie (her)kennen, begrijpen, accepteren en er mee om leren gaan.
Dit inloophuis neemt vanaf januari plaats in het voormalige verzorgingshuis de Molenhof. Er wordt gestreefd dat het een plek is waar de deelnemers elkaars situatie kennen/herkennen en waar iedereen geaccepteerd wordt zoals hij of zij is. Een plek in de wijk waar sociale banden onderhouden kunnen worden om zo lang mogelijk deel te kunnen blijven nemen aan een sociaal maatschappelijk leven.

Voor wie? In eerste instantie voor mensen met dementie, hun partner, familie, vrienden maar ook voor de inwoners in de omliggende wijk. We willen met elkaar werken aan een dementie vriendelijke samenleving.