Terug naar alle initiatieven

Gemeente Het Hogeland

Ontmoeting & activiteiten

Coronacrisis

Locatie van dit initiatief

Ontmoetingspunt Eenrum

Corona

Eenrum heeft het volgende bericht verspreid:

 

Beste dorpsgenoten,
In meer of mindere mate worden we geconfronteerd met maatregelen die verband houden met het bestrijden van het coronavirus. Soms kunnen dorpsgenoten in een situatie komen dat externe hulp
noodzakelijk is. Mocht u hulp nodig hebben kunt u contact opnemen met Mensenwerk Hogeland (sociaal maatschappelijk werk) van de gemeente. Tel: 0595-745090 Kunt u de deur niet uit voor boodschappen? Dan kunt u contact opnemen met Raymond Bijlholt van supermarkt Coop. Bestellen kan tot 36 uur voordat de boodschappen bezorgd moeten zijn via telefoon: 0595-491822. Ze worden tussen 14:00 en 17:00 uur bezorgd. (geen bezorgkosten) Hebt u snelle boodschap nodig, hulp nodig bij het uitlaten van de hond of behoefte aan een praatje en of sociaal contact? Dan kunt u contact opnemen met Willem Hiemstra tel: 06-12963712 of met Barbara van den Burg: 06-55087006 Of contact opnemen via mail: coronahulpeenrum@gmail.com Wij kunnen dit natuurlijk niet allemaal zelf! Wilt u uw dorpsgenoten helpen met een klusje, boodschappen doen, een online spelletje of even (video-)bellen? Meld je aan bij Willem of Barbara of via de mail.

Het doel van het ontmoetingspunt in Eenrum is het aanbieden van laagdrempelige voorzieningen voor ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en andere inwoners die behoefte hebben aan ondersteuning. Iedere maand worden in Eenrum activiteiten georganiseerd waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Samen met het Rode Kruis en Stichting Welzijn Ouderen zetten de vrijwilligers zich in voor de deelnemers aan activiteiten. In Eenrum wil het ontmoetingspunt er zijn voor het dorp, en ook inspelen op de vraag en behoefte vanuit het dorp. Nieuwe getalenteerde vrijwilligers zijn zeer welkom.