Terug naar alle initiatieven

Gemeente Stadskanaal

Coronacrisis

Dorpshuis

Contactgegevens

Plaatselijk Belang Vledderveen: bestuur@vledderveengroningen.nl

Locatie van dit initiatief

Plaatselijk Belang Vledderveen

Corona

 

Naam buurt- of dorpshuis: Plaatselijk Belang Vledderveen
Plaats: Vledderveen
Contact e-mailadres: bestuur@vledderveengroningen.nl
Met ons initiatief doen we het volgende:: We konden geen Sinterklaasviering in ons dorp houden, omdat ons dorpshuis inmiddels gesloten is en het alternatief, een zaal in naburig dorp vanwege de corona-maatregelen ook dicht is.
Om de kinderen toch een Sinterklaasfeest te bieden hebben we het opgelost door een rondtoer door het dorp te maken, Sinterklaas op een vrachtauto, met enkele Pieten op de fiets eromheen, en bij de kinderen die zich hadden aangemeld, werd gestopt en een kadootje afgegeven.
Daar hadden we het volgende voor nodig:: werkgroep Jeugd en bestuur zorgden voor de planning, vrachtauto regelen, aanmelding, kado’s, publiciteit.
Dat hebben we zo geregeld:: De werkgroep Jeugd i.s.m. het bestuur zorgde voor de aanmeldingen en de kado’s. Via mail, website en facebook werd de publiciteit geregeld. Een inwoner stelde zijn vrachtauto ter beschikking, en de werkgroep en enkele bestuursleden zorgden voor de uitvoering, een auto als backup achter de vrachtauto, muziek in de vrachtauto, versiering, en het feest was compleet!
Er kwamen veel positieve reacties!

——

Naam buurt- of dorpshuis: Plaatselijk Belang Vledderveen
Plaats: Vledderveen
Contact e-mailadres: bestuur@vledderveengroningen.nl
Met ons initiatief doen we het volgende:: Oktober herfstfoto-actie. We creëren onderlinge betrokkenheid van de inwoners en een sterkere band met hun woonomgeving. Trots op ons dorp!
Daar hadden we het volgende voor nodig:: Een oproep om foto’s te sturen in de maand oktober (kan elke andere maand zijn, nu was het thema herfst), waar de mooiere uit gekozen zou worden voor een leuk prijsje.
Dat hebben we zo geregeld:: Mail voor een oktober herfstfoto-actie naar alle inwoners gestuurd. Zelf de eerste foto’s (buiten mededinging) op Facebook gezet in een mooie layout. En een prijs in het vooruitzicht gesteld.