Terug naar alle initiatieven

Gemeente Midden-Groningen

Ontmoeting & activiteiten

Coronacrisis

Contactgegevens

Mailadres: info@veurmekoarkielwindeweer.nl
Telefoonnummer: 06 293 998 87
Website: www.veurmekoarkielwindeweer.nl

Locatie van dit initiatief

Veur Mekoar Kiel-Windeweer

Corona

In Kiel windeweer kunnen mensen een maaltijd bestellen tegen kostprijs bij een horecaondernemer die nu gesloten moet zijn .Ook voor mensen die veel moeten overwerken en niet aan koken toekomen. Maaltijden worden voor de deur bezorgd. Ook is er een groep vrijwilligers beschikbaar die boodschappen, enz doet. Georganiseerd door een spontane actie van een dorpsbewoner samen met VEUR MEKOAR.

Gezellig een kopje koffie of theedrinken, handwerken, brei en haak café, creatief bezig zijn, sjoelen, een kaartje leggen of gewoon elkaar ontmoeten. Dat kan allemaal aan de Pieter Venemakade 59.
In Kiel- Windeweer en de Nieuwe Compagnie is een service-, ontmoeting- en informatiepunt gerealiseerd. Op deze plek kunnen dorpsbewoners terecht voor praktische ondersteuning en allerlei vragen die mensen in de dagelijkse praktijk tegenkomen. Veur Mekoar is opgezet onder de vlag van Vereniging Plaatselijk Belang. Elke woensdagmiddag opent Veur Mekoar haar duren voor de dorpelingen. Later op de dag kunnen mensen met vragen terecht bij één van de betrokken vrijwilligers. Heel praktisch en handig: plastic zakken die de gemeente niet verstrekt kunnen mensen uit de nabije omgeving ook ophalen bij het servicepunt.