Terug naar alle initiatieven

Gemeente Groningen

Coronacrisis

Dorpshuis

Contactgegevens

Lily Lanser 06-15021615

info@burolanser.nl

www.mooiewijken.nl/korrezon.

Locatie van dit initiatief

Wijkcentrum Floreshuis Groningen

Corona

Naam buurt- of dorpshuis: Wijkcentrum Floreshuis
Plaats: Groningen
Contact e-mailadres: info@burolanser.nl
Met ons initiatief doen we het volgende:: Doe je mee met het alternatief buurtfestival Korrezon?

Dat de festivals er in de wijken dit jaar helemaal anders uit zijn komen te zien, is geen verrassing meer. Het coronavirus trok een streep door het jaarlijkse Korrezon festival voor de Korrewegwijk en De Hoogte. De trekkers van dit festival hebben toch een manier gevonden om wijkbewoners in deze donkere tijden een hart onder de riem te steken met een ludiek, creatief en coronaproof programma. Onder de vlag van Mooie wijken hebben Het Floreshuis, GoeieBuurt en Vrijdag in de Buurt de handen ineen geslagen en organiseren in de periode van november 2020 tot en met mei 2021 een buurtfestival met een zeer gevarieerd programma voor en door de wijk.
Liefdesbodes schrijven brieven op bestelling, bewoners schrijven in het reizend wijkdagboek en worden geportretteerd en gefotografeerd, raamexpositie tonen werk van kunstenaars en samen haken we een vrolijke vlaggenlijn.

Wat gaat er allemaal plaatsvinden?
Vanaf 17 november start het programma met als eerste activiteit de Liefdesbodes. Wil je iets persoonlijks laten weten aan een buur of (goede) vriend, dan kunnen de Liefdesbodes je daarbij helpen. Al fietsend door de wijk schrijven ze vanuit hun bakfiets liefdesberichten op bestelling. Wil je aan iemand laten weten dat je van hem of haar houdt? De bodes schrijven op hun typemachines een brief namens jou! Zij zorgen voor de verzending. Als het dichtbij is doen ze dit zelfs hoogstpersoonlijk. Het reizend wijkdagboek gaat vanaf november tot en met mei 2021 door de wijk. Bewoners kunnen hun dromen en verhalen delen in een groot gezamenlijk dagboek. Samen leggen zij de geschiedenis vast, vanuit de vele dagelijkse gebeurtenissen in de levens van onze wijkbewoners.

Ontdek in de maanden januari en februari hoeveel kunstenaars er in de wijk wonen door de creatieve wandeling te lopen. Nu kunstenaars in tijden van corona niet kunnen exposeren wordt er een alternatieve expositie georganiseerd voor zowel amateurs als professionals. Hang je schilderij voor het raam of stel je kunstwerk tentoon in je eigen vensterbank! Verkopen mag. Er wordt een plattegrond gemaakt waar de mooie werken te bewonderen zijn. In de etalage van Het Floreshuis zijn er de komende maanden ook verschillende exposities te bewonderen. Fotograaf Marcus Clark gaat de wijk in op zoek naar markante buurtbewoners. Hij maakt mooie foto’s van hen en vertelt wie zij zijn. Er zijn niet alleen foto’s van wijkbewoners te zien, maar ook geschilderde portretten. Acht studenten van Kunstacademie Minerva portretteren mensen uit de wijk, onder begeleiding van Herman van Hoogdalem.

Voor de kinderen in de wijk worden er in december knutselpakketjes gemaakt om mooie kerstversieringen te maken. Zo brengen we samen de ramen in de wijk in kerstsferen. Vergeet dan niet langs Het Floreshuis te lopen om kerstkaartjes van de kinderdichter Elin Koot op te halen en deze met een lieve groet te bezorgen bij een wijkbewoner.

Om alle activiteiten op te vrolijken, wordt er in samenwerking met Studio Draadkracht een kleurrijke vlaggenlijn gehaakt. Deze kunnen ook uitgedeeld worden aan bewoners die een klein feestje kunnen gebruiken in deze tijd. Haak aan en haak mee. Zo willen graag met elkaar in contact blijven en zo kan iedereen meedoen!

Om je aan te melden of om meer informatie te willen ontvangen over de activiteiten, is er een compleet overzicht te vinden op: www.mooiewijken.nl/korrezon.

of bel Lily Lanser 06-15021615

Daar hadden we het volgende voor nodig:: Voor het maken van dit programma hebben we met name kunstenaars en creatieven nodig en mensen voor de publiciteit (vormgever, fotograaf, tekstschrijver en filmer).
Ook hebben we dit met meerdere organisaties opgezet om zoveel mogelijk rugbaarheid te kunnen geven aan de activiteiten.
Dat hebben we zo geregeld:: We hebben met onze vaste samenwerkingspartners dit programma uitgedacht.
We hebben zelf een budget voor het jaarlijkse Korrezon Festival.We hebben alle geïnteresseerde organisaties informatie te bieden over hoe we dit organiseren.We hebben ook een mooi idee voor dorpendagboek samen met voordracht avonden uitgewerkt, en willen deze info en
graag delen met dorpen die ook mee willen doen!
Bewoners mogen hun dromen en verhalen die raken, schuren en verbinden vastleggen in een groot gezamenlijk dagboek. Samen leggen we de geschiedenis vast, vanuit de vele dagelijkse gebeurtenissen in de levens van wijk en dorpbewoners. Het dagboek komt in het voorjaar te liggen in het dorpshuis. voor het delen van de verhalen wordt er een voordracht avond georganiseerd waarbij mensen die hebben meegedaan voordragen uit het dagboek. Ook voordrachten uit eigen dagboeken van vroeger zijn onderdeel van het programma.Voor meer info bel Lily Lanser 06-15021615

Het Floreshuis: het huis van de wijk!

Kom gerust eens “buurten”. De baliemedewerkers kunnen u alles vertellen over het veelzijdige aanbod in het Floreshuis.