Terug naar alle initiatieven

Gemeente Midden-Groningen

Coronacrisis

Contactgegevens

Contactpersoon: Wini Vos

Mailadres: W.Vos@kwartierzorgenwelzijn.nl

Telefoonnummer: 06 12579881

Website: www.woldwijckcentrum.nl

Startdatum initiatief

24/03/2020

Locatie van dit initiatief

Woldwijckcentrum Hoogezand

Corona

Het Woldwijckcentrum in Hoogezand is een wijkcentrum waar alle bewoners van de wijk terecht kunnen met hun vragen en wensen op het gebied van sociaal culturele activiteiten, ontmoeting en vrijwilligerswerk in de welzijnssector. Nu het wijkcentrum in verband met de Coronacrisis noodgedwongen de deuren tijdelijk moet sluiten heeft sociaal beheerder Wini Vos de gebruikers en vrijwilligers een bericht gestuurd over wat er allemaal nog wél opgepakt wordt.

 

Beste mensen,

 

Naar aanleiding van het persbericht gisteravond en de aankondiging dat alle bijeenkomsten verboden zijn tot 1 juni, zijn wij genoodzaakt om de deuren in ieder geval tot die tijd gesloten te houden. Dit betekent dat voor verschillende clubs en activiteiten het seizoen voorbij is en diegene zie ik graag in september weer terug, als alles dan weer gewoon loopt. De andere clubs en organisaties zie ik graag weer terug zodra we de deuren weer mogen openen.

 

Dat we de deuren hebben moeten sluiten betekent niet dat we stil zitten. Voor de bewoners in de wijk valt er nu een ontmoetingsplek weg, een plek waar mensen terecht konden met vragen, vrijwilligerswerk, sociale contacten, vrijetijdsbesteding en een stukje educatie. We hebben een paar dingen opgepakt en zodra we vernemen dat er meer of andere behoeften zijn in de wijk, gaan we kijken wat we daar mee gaan doen.

 

De dingen die we opgepakt hebben zijn:

  • Op maandag en woensdag van 9.00 tot 14.00 uur zit er iemand in het wijkcentrum zodat bewoners de zakken voor het plastic afval kunnen blijven halen. Dit gebeurt aan de deur.
  • Er is een centraal punt opgezet waar bewoners via telefoon, 0643155624, mail,info@woldwijckcentrum.nl, app, Facebook en Messenger terecht kunnen met vraag en aanbod voor hulp en/of een luisterend oor.
  • Er wordt op woensdagmorgen door 2 vrijwilligers voor een kleine groep mensen gekookt en het eten wordt bezorgd. Dit is eerst voor een selecte groep.

 

Mochten er vragen zijn ik ben ten alle tijden te bereiken via mail, telefoon en app.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar, samen komen we hier doorheen!!

Het Woldwijckcentrum in Hoogezand is een wijkcentrum waar alle bewoners van de wijk terecht kunnen met hun vragen en wensen op het gebied van sociaal culturele activiteiten, ontmoeting en vrijwilligerswerk in de welzijnssector.